Sport29 mei '11 15:20Aangepast op 29 mei '11 15:46

ADO Den Haag speelt Europees voetbal

Auteur: Karin Backx

ADO Den Haag speelt volgend seizoen Europees voetbal. Ondanks een 5-1 verlies van FC Groningen hield de Haagse club genoeg punten over voor Europa.

In een zinderende returnwedstrijd van de finale van de play-offs voor Europees voetbal verspeelden de Hagenaren een 5-1 voorsprong op FC Groningen. Het duel werd na een verlening uiteindelijk beslist met strafschoppen.
Hakken over de sloot
Ook ADO-speler Mitchell Pique kreeg nog een rode kaart, waardoor de formatie met tien man verder moest spelen in de verlenging. ADO Den Haag gaat met de hakken over de sloot, na 24 jaar, weer Europa in.
88e minuut
Tim Matavz kopte FC Groningen na 24 minuten op voorsprong. Na de gelijkmaker van Lex Immers in de 38e minuut leek de finale gespeeld.
Virgil van Dijk (2) en Leandro Bacuna brachten FC Groningen in het eerste kwartier van de tweede helft echter op 4-1. Opnieuw Matavz schoot zijn ploeg in de 88e minuut op gelijke hoogte: 5-1.
Strafschoppen beslissend
De verlenging leverde geen doelpunten op, dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. De penaltyserie werd met 4-3 gewonnen. Namens FC Groningen gingen Tim Sparv en Tim Matavz vanaf elf meter in de fout.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen