Sport1 okt '12 22:04

FC Utrecht zonder supporters naar Ajax

Auteur: Mijke Hurkx

FC Utrecht neemt zondag geen supporters mee naar Amsterdam voor de beladen competitiewedstrijd tegen Ajax. Dat maakte de eredivisieclub maandag bekend.

Aanleiding voor deze maatregel is de uit de hand gelopen bekerwedstrijd van vorige week in Utrecht tegen Ajax. Supporters van de thuisclub gooiden allerlei voorwerpen en vuurwerk richting het speelveld en lieten bovendien (discriminerende) spreekkoren horen.

Rust in de tent
"We willen dat de wedstrijd in Amsterdam zonder onnodige druk en spanning gespeeld kan worden'', zei algemeen directeur Wilco van Schaik. "Met afgelopen woensdag in het achterhoofd, lijkt het ons verstandiger om geen risico te nemen en het voetbal de boventoon te laten voeren.'' FC Utrecht wil samen met alle betrokken partijen tot een structurele oplossing voor de toekomst komen.

Chaos
Na de bekerwedstrijd FC Utrecht tegen Ajax zijn woensdag negen mensen opgepakt. De meeste aanhoudingen waren voor openlijk geweld, onder andere vanwege het gooien van stenen naar de politie. Op de foto rent een Utrecht-supporter het veld op tijdens die wedstrijd.

De officiële supportersvereniging van FC Utrecht laat weten begrip te hebben voor het besluit van de clubleiding. De fans kunnen de competitiewedstrijd zondagmiddag live op televisie kijken in het supportershome.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen