Sport25 jul '11 18:10

Xavi, Messi of Cristiano Ronaldo Europa's beste

Auteur: Pieter van den Akker

Cristiano Ronaldo, Xavi of Lionel Messi krijgt de titel beste voetballer van Europa in het seizoen 2010/2011. De Portugese steraanvaller van Real Madrid en het tweetal Barcelona-spelers staan op de shortlist van de Europese voetbalbond UEFA, die maandag werd gepubliceerd.

 Een jury van 53 voetbaljournalisten uit alle bij de UEFA aangesloten landen bepaalde de longlist van tien spelers. Nederlandse voetballers staan daar niet bij. De finale verkiezing vindt plaats op 25 augustus tijdens de loting van de groepsfase voor de Champions League.
het is de eerste keer dat de UFEA een prijs uitreikt voor de beste speler van Europa. De verkiezingen komt in de plaats van die van de beste clubspeler van het jaar, vorig jaar gewonnen door de Argentijn Diego Milito van Inter Milan.
Xavi en Messi wonnen Champions League
Xavi en Messi wonnen afgelopen seizoen met hun club Barcelona de Spaanse titel en de Champions League, Ronaldo maakte voor Real Madrid 40 doelpunten in de competitie en ontving voor die topscore de Gouden Schoen. Het drietal kreeg in de voorverkiezing de meeste stemmen.

Gerelateerde artikelen