Sport25 sep '12 16:50

Hommeles in Nederlandse wielerploeg

Auteur: Anne-Greet Haars

Gisteren uitte bondscoach Leo van Vliet harde kritiek op een aantal van zijn renners. Renner Karsten Kroon kan zich er wel in vinden, maar Bauke Mollema vindt het onzin.

Van Vliet had zich gestoord aan het gedrag van een aantal Raborenners die volgens de bondscoach bij hun ploeg een harde hand missen.

“Er zit wel verschil tussen de Rabojongens en de andere renners. Bij de Rabo's moet het precies gaan zoals zij het in hun hoofd hebben, anders is het huis te klein'', reageert Kroon.

Teamspirit
Kroon is bovendien ervaringsdeskundige, hij reed jaren voor de Raboploeg. “Toen was het precies hetzelfde en misschien was ik ook wel zo. Bij Bjarne Riis wordt veel meer als team gedacht en laten renners elkaar meer in hun waarde.''

Verbazing
Bauke Mollema kreeg het hard te verduren in de kritiek van Van Vliet. Vandaag reageert de renner op NOS met verbazing. “Een groot mentaliteitsverschil tussen de Raborenners en renners als Kroon en Terpstra? Dat is onzin.”

Nadat Mollema gisteravond de kritiek hoorde, heeft hij direct de bondscoach gebeld. "Ik zei tegen hem: kom dan eens met voorbeelden. Maar dat kon hij niet.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen