Sport20 nov '12 23:05

Zeven ploegen zeker van achtste finales Champions League

Auteur: BNR Webredactie

Barcelona, Valencia, Sjachtar Donetsk en Bayern München hebben zich dinsdagavond tijdens de vijfde speelronde in de groepsfase van de Champions League geplaatst voor de laatste 16.

Daarmee is het aantal gekwalificeerde teams op zeven gekomen. Manchester United, FC Porto en Malaga waren na vier speelronden al zeker van een ticket voor de achtste finales.

Groep E
In groep E won Juventus met 3-0 van titelhouder Chelsea. Sjachtar Donetsk versloeg het uitgeschakelde FC Nordsjaelland uit Denemarken met 5-2. De ploeg uit de Oekraïne is zeker van plaatsing, Juventus heeft in de laatste groepswedstrijd tegen Sjachtar aan een gelijkspel genoeg.

Groep F
In groep F behaalde Lille vroeg op de avond in het mistige Minsk de eerste punten. De Franse ploeg versloeg Bate Borisov met 2-0. Lille schoot weinig op met de eerste zege in de groepsfase. Door de nederlaag van 1-3 eerder op eigen veld tegen Bate Borisov is de Wit-Russische club met 6 punten op basis van het onderlinge resultaat sowieso verzekerd van de derde plaats.

Door de nederlaag van Bate Borisov was Valencia voor het begin van de thuiswedstrijd tegen Bayern München al zeker van een plaats bij de laatste 16. De Duitse ploeg had vooraf nog een puntje nodig om volledig in 'veiligheid' te komen. Dat lukte in Valencia zonder al te veel problemen: 1-1.

Groep G
In groep G verzekerde Barcelona zich vroeg op de avond simpel van kwalificatie voor de achtste finales. De Catalaanse ploeg versloeg Spartak Moskou in Rusland met 3-0. Met de ruime zege revancheerde Barcelona zich voor de zeldzame nederlaag eerder deze maand bij Celtic (2-1). De Schotse ploeg verloor dinsdag met 2-1 bij Benfica. Beide ploegen gaan met 7 punten de laatste ronde in, met het tweede ticket als inzet.

Groep H
In groep H won Galatasaray met 1-0 van een veredeld B-team van Manchester United. CFR Cluj versloeg Sporting Braga met 3-1. Galatasaray heeft de kwalificatiekansen in eigen hand.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen