Sport20 okt '12 12:31

SP Utrecht: Stoppen met Tour-lobby

Auteur: Marjan van den Berg

Utrecht moet niet meer proberen de Tour de France naar Utrecht te halen. Daarvoor pleit de Utrechtse SP zaterdag op BNR.

Vanwege het dopingschandaal in de wielersport vindt de SP Utrecht dat de gemeente moet stoppen met pogingen om de Tour binnen te halen.

Tim Schipper, fractievoorzitter van de SP in Utrecht: "Als je het hebt over stadspromotie en je hebt een sport die zo geplaagd wordt door schandalen, dan denk ik dat we er maar vanaf moeten zien."

Overigens heeft de Utrechtse SP al vaker geprotesteerd tegen de pogingen van de gemeente om de tour in huis te halen, onder meer vanwege de kosten.

De Utrechtse burgemeester Wolfsen en de Sportwethouder waren zaterdag allebei niet voor commentaar bereikbaar. BNR-sportverslaggever Edwin Driessen denkt dat het nu voor Utrecht sowieso erg lastig zal worden om de Tour binnen te halen. De reden is een financiële. "De Rabobank is weg. Ik kan me niet voorstellen dat de Rabobank op dit moment vindt dat de wielersport een hoofdactiviteit zal zijn van hun sponsorbudget. Ik ga er niet vanuit dat de Rabobank misschien wel 2 miljoen overheeft om bij te dragen aan de Tour-start. Dan wordt de last op een gemeentebestuur om het zelf op te brengen, heel groot."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen