Sport15 jun '11 08:29

FBI duikt op Armstrong en Hamilton

Auteur: Jorn Lucas

De vermeende ruzie tussen de Amerikaanse oud-wielrenners Lance Armstrong en Tyler Hamilton in een restaurant krijgt nog een juridisch staartje. De FBI heeft zich bij eigenaren van het restaurant in Aspen gemeld en de videobeelden van de bewakingscamera's opgeëist.

Dat meldt de The New York Times. Zevenvoudig tourwinnaar Armstrong zou zijn oud-ploeggenoot Hamilton hebben bedreigd toen de twee elkaar afgelopen weekeinde toevallig tegenkwamen in het restaurant.
Volgens de advocaat van Hamilton zou Armstrong hebben gezegd dat het leven van Hamilton zal veranderen in een 'levende hel'. "Mijn advocaten zullen je kapotmaken en je fileren op de getuigenbank"
Hamilton beschuldigt Armstrong
Hamilton beschuldigde Armstrong vorige maand in het programma 60 Minutes van de Amerikaanse zender CBS van het gebruik van verboden middelen tijdens de Tour van 1999.
Volgens Jodi Larner, mede-eigenaar van het restaurant, zou er slechts sprake zijn geweest van een korte woordenwisseling tussen de twee. "Er waren geen bedreigingen en er werden slechts enkele woorden gewisseld. Er werd zeker geen scène gemaakt."
Ze bevestigde dat de FBI de videobeelden wil bekijken, hoewel niet zeker is of het voorval is geregistreerd.
Armstrong deed het voorval af als "zeker ongemakkelijk voor ons allebei." Volgens de oud-renner was er van een incident geen sprake.

Gerelateerde artikelen