Sport29 jun '12 18:47Aangepast op 29 jun '12 20:53

Rus verliest van Peng Shuai

Auteur: Harmen Simon Teunis

Tennisster Arantxa Rus heeft niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen op Wimbledon. De 21-jarige speelster verloor in derde ronde met 1-6 2-6 van de Chinese Peng Shuai.

Rus bereikte voor het eerst in haar carrière de derde ronde op Wimbledon door achtereenvolgens de Japanse Misaki Doi en de Australische Samanta Stosur, de nummer 5 van de wereld, te verslaan. Met de Westlandse verdween vrijdag de laatste Nederlandse deelnemer uit het enkelspel.

Rus zat geen moment in de wedstrijd tegen de nummer 34 van de wereld. Peng Shuai trok de eerste set in iets meer dan 20 minuten naar zich toe, door twee keer de service van Rus te breken. Ze deed dat in de vierde en zesde game en maakte het vervolgens op haar eigen service af.

Rus begon de tweede set, waarin ze voor een ommekeer hoopte te zorgen, dramatisch. Ze leverde meteen haar service in en liep daardoor vanaf het begin achter de feiten aan. Peng Shuai gunde Rus daarna geen kans meer terug te komen in de partij en stapte na nog geen 50 minuten als winnares van de baan.

Rus tevreden
Tennisster Arantxa Rus keek vrijdag met gemengde gevoelens terug op haar optreden op Wimbledon. "Zo kort na de wedstrijd baal ik dat ik er geen wedstrijd van heb kunnen maken. Dan zou ik er toch een beter gevoel aan hebben overgehouden. Verder ben ik heel tevreden over mijn toernooi", zei Rus voor de camera van Sport1.

De Nederlandse zat geen moment in de wedstrijd tegen de stugge Chinese. "Eigenlijk heb ik geen moment kans gehad. In de tweede set probeerde ik wat agressiever te spelen, maar zij had overal een goed antwoord op. Ze serveerde erg goed. Verder ben ik heel tevreden, voor het eerst heb ik op Wimbledon wat wedstrijden gewonnen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen