Sport10 mei '12 17:12

Dick Advocaat terug bij PSV

Auteur: Pieter van den Akker

Een oude bekende staat volgend jaar aan het roer bij PSV. De Eindhovense club heeft donderdag de komst van Dick Advocaat bevestigd.

De Haagse trainer tekent een contract voor 1 jaar. De 64-jarige coach is nog tot en met het EK bondscoach van de Russische nationale ploeg. Daarna volgt hij Phillip Cocu op, die sinds het ontslag van Fred Rutten als interim-trainer bij PSV fungeerde.

Terug op oude nest
De voormalig bondscoach van Oranje werkte van 1995-1998 ook al bij PSV. In die periode won hij met de Eindhovenaren één keer de landstitel, eenmaal het KNVB-bekertoernooi en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Vervolgens was hij werkzaam bij onder meer Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg, AZ en de nationale teams van Nederland, Zuid-Korea, België en Rusland.

Toptrainer
"PSV wilde graag een toptrainer aantrekken en Dick Advocaat was enthousiast over PSV'', verklaarde technisch manager Marcel Brands. "Zijn keuze voor PSV, ondanks zeer lucratieve aanbiedingen uit bijvoorbeeld Rusland, sterkt ons vertrouwen in de samenwerking. Hij kent de club uit zijn eerdere periode en ziet veel potentie in de beoogde spelersgroep.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen