Sport4 mei '11 22:53

Sprookjesfinale voor Van der Sar

Auteur: Karin Backx

Edwin van der Sar kan zijn rijke voetbalcarrière op een glorieuze manier afsluiten. De 40-jarige doelman bereikte woensdag met zijn club Manchester United de finale van de Champions League, waarin FC Barcelona op 28 mei de tegenstander is.

Voor Van der Sar lonkt op Wembley zijn derde 'beker met de grote oren'. De 'Mancunians' wonnen op Old Trafford ook het tweede duel met Schalke 04: 4-1.
De Engelse topclub had vorige week al een voorschot genomen op de finale door in Gelsenkirchen met 2-0 te winnen.
Huntelaar slechts figurant
Klaas-Jan Huntelaar maakte na twee maanden blessureleed zijn rentree bij Schalke, maar was slechts figurant in de aanloop naar wat het afscheidsfeest van Van der Sar moet worden.
Het scenario klinkt als een sprookje voor de Nederlandse recordinternational. Afsluiten op het 'heilige' gras van Wembley en dat in zijn honderdste en laatste wedstrijd in de Champions League. Veel mooier had Van der Sar het niet kunnen bedenken toen hij in januari zijn afscheid aankondigde.
Wraak nemen op Barcelona
Met United wil de Voorhouter eerst de landstitel veroveren en vervolgens wraak nemen op Barcelona voor de nederlaag in de CL-finale van 2009.
Antonio Valencia, Darron Gibson en Anderson (2) waren op Old Trafford trefzeker voor de 'Mancunians', José Manuel Jurado scoorde het enige doelpunt voor de Duitsers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen