Sport26 nov '12 22:59

Terpstra en Vos renners van het jaar

Auteur: Anne-Greet Haars

Niki Terpstra en Marianne Vos zijn maandag bij het Nationaal Wielergala in Den Bosch uitgeroepen tot wielrenners van het jaar.

Terpstra ontbrak bij de uitreiking maar kreeg de Gerrit Schulte Trofee op afstand uitgereikt. Vos was er wel om voor de zevende keer op rij de Keetie van Oosten-Hage Trofee in ontvangst te nemen.

Nationaal kampioen op de weg
Terpstra haalde het in de verkiezing voor Robert Gesink en Bauke Mollema. De renner van Omega Pharma - QuickStep werd dit jaar nationaal kampioen op de weg en won Dwars door Vlaanderen. De Noord-Hollander was maandag op weg naar een teambuildingskamp van zijn ploeg maar had eerder al aangegeven de verkiezing niet te zullen bezoeken.

Overhandiging
Nadat vormalig tourbaas Jean-Marie Leblanc de winnaar had bekendgemaakt zagen de toeschouwers in het Theater aan de Parade op een groot scherm hoe Terpstra eerder op de dag op vliegveld Zaventem de trofee kreeg overhandigd door acteur Frank Lammers.

Selectieprocedure
Terpstra plaatst vraagtekens bij de selectieprocedure. Zo vond hij het onbegrijpelijk dat renners als Lars Boom en Lieuwe Westra dit jaar niet genomineerd waren hoewel zij WorldTourzeges achter hun naam hebben staan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen