Sport15 aug '12 20:35Aangepast op 16 aug '12 17:47

Van Persie naar Manchester United

Auteur: Anne-Greet Haars

Manchester United heeft overeenstemming bereikt met Arsenal over de transfer van Robin van Persie. Dat melden de sites van beide clubs.

Van Persie zal donderdag naar Manchester afreizen om persoonlijk rond te komen met United. Ook zal hij daar een medische keuring ondergaan.

Van Persie speelde sinds de zomer van 2004 voor de club uit Londen en werd in 2011 door trainer Arsène Wenger benoemd tot aanvoerder. In juli kwam echter naar buiten dat de international zijn contract niet zou verlengen bij The Gunners. Vervolgens barstten de speculaties over de mogelijke transfers los. Zo zou de geboren Rotterdammer ook in de belangstelling hebben gestaan van het Italiaanse Juventus en aartsrivaal van United, Manchester City.

De afgelopen week werden de signalen van een op handen zijnde overgang naar de ploeg van Sir Alex Ferguson steeds sterker. Volgens de Britse media betalen de Mancunians 25,5 miljoen euro voor de topschutter van de Premier League van afgelopen seizoen. De oud-Feyenoorder had nog een contract tot medio 2013 bij Arsenal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen