Sport9 aug '12 22:33

Heerenveen wint, Vitesse verliest

Auteur: Melvin Captein

Waar Heerenveen verder bekert na een 1-0 nederlaag bij Rapid Boekarest, zit het Europese avontuur voor Vitesse er op. De Arnhemse club verloor met 2-0 van Guus Hiddink's Anzji Machatsjkala.

Het Anzji Machatsjkala van trainer Guus Hiddink was in de derde voorronde van het toernooi om de Europa League opnieuw te sterk voor Vitesse. In een aantrekkelijk duel verloor Vitesse net als vorige week in Moskou met 2-0. Samuel Eto’o maakte kort na rust het eerste doelpunt en benutte ruim vijf minuten voor tijd een strafschop. Middenvelder Simon Cziommer van Vitesse moest na twee maal geel een half uur voor tijd van het veld af.

Heerenveen
Beter verging het SC Heerenveen, dat onlangs een nederlaag wil door mag in de Europa League. De club uit Friesland ging slechts met 1-0 onderuit bij Rapid Boekarest. De Roemenen hadden vooral voor rust vaker kunnen toeslaan.

Heerenveen kon zich de nipte nederlaag permitteren omdat het Rapid Boekarest in het eerst duel al met 4-0 had verslagen. Ovidiu Herea tekende voor de enige treffer van de thuisploeg. Hij benutte in de 20e minuut een strafschop: 1-0.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen