Sport15 mrt '11 23:07

Manchester United naar laatste acht

Auteur: Pieter van den Akker

Manchester United heeft dinsdag de laatste acht bereikt van de Champions League. De Engelse ploeg schakelde op Old Trafford de Franse kampioen Olympique Marseille uit door met 2-1 te winnen. Die benauwde zege in de return volstond, want het eerste duel in de achtste finales was in 0-0 geëindigd.

Javier Hernandez maakte beide doelpunten voor de club die in 2008 nog het miljoenenbal won. Wes Brown schonk de Franse ploeg in de slotfase van het duel een treffer door in eigen doel te koppen.
Van der Sar betrouwbaar
De ploeg van manager Sir Alex Ferguson begon uiteraard met Edwin van der Sar op doel. De Nederlandse routinier toonde zich weer de betrouwbare sluitpost. Aanvoerder Nemanja Vidic werd op het laatste moment uit de ploeg gehouden en vervangen door Brown. Verrassend was ook het meespelen van de Portugees Nani, die veel sneller dan verwacht was hersteld van een beenblessure.
Voorzet Wayne Rooney
Wayne Rooney gaf de voorzet waaruit Hernandez al na vijf minuten scoorde. Olympique had in de eerste helft kansen om op gelijke hoogte te komen, maar Souleymane Diawara en Loic Remy misten grote kansen.
Kort voor rust moest John O'Shea met een blessure van het veld af. Rafael da Silva viel in voor hem, maar de Braziliaan moest er in de tweede helft zelf ook af met een kwetsuur.
Slotoffensief Marseille mislukt
Marseille drong in de tweede helft aan, maar wist niet echt gevaarlijk te worden. In de 75e minuut zette Hernandez de thuisclub op 2-0. Hij tikte in op een voorzet van Ryan Giggs. Na de eigen goal van Brown volgde nog wel een slotoffensief van Olympique, maar United hield stand.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen