Sport16 mei '11 06:41

Volgend jaar beter

Auteur: Edme Koorstra

Volgend jaar beter. Dat is het nuchtere commentaar dat gisteravond door Enschede gonsde. Ondanks het verlies is de stad trots op zijn voetbalclub. Twee van de drie titels zijn binnen en de Champions League is gehaald. De spelers werden dan ook met gejuich onthaald op het vliegveld Twente waar ze na de wedstrijd met helikopters vanuit Amsterdam heen waren gevlogen.

Op de dag na het verloren kampioensduel tegen Ajax, wordt FC Twente voor de tweede keer gehuldigd in Enschede. Nadat het team van trainer Michel Preud’homme zondag al door duizenden fans werd ontvangen in de stad, volgt vanochtend een officiële ontvangst op het stadhuis. Dit is een besloten bijeenkomst.
Huldiging
Om 18.00 uur wacht het team nog een huldiging bij stadion De Grolsch Veste vanwege de prestaties in het afgelopen voetbalseizoen. Naast de tweede plaats in de competitie won Twente de Johan Cruijff Schaal, de KNVB-beker en het kampioenschap bij de vrouwen. De festiviteiten bij De Veste beginnen om 16.00 uur.
Uitbundig onthaal
De spelers en staf van FC Twente werden zondag uitbundig onthaald. De spelersbus baande zich in een urenlange tocht door het publiek een weg naar de brouwerij van Grolsch. BNR's Laurens Boven was erbij.
Luister via de knop rechts naar zijn verslag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen