Sport5 sep '12 17:34Aangepast op 5 sep '12 17:50

Vliegende spion verstoort training Oranje

Auteur: Melvin Captein

In de aanloop naar de belangrijke kwalificatiewedstrijd tegen Turkije probeert het Nederlands Elftal zich in alle rust voor te bereiden. De besloten voorbereiding werd vandaag echter onverwacht verstoord.

Terwijl de spelers van Louis van Gaal in een hermetisch afgesloten Amsterdam ArenA hun training afwerkten zoemde er boven het veld een zogenaamde octocopter rond. Het onbemande helikoptertje, met daaronder een camera, legde al zwevend de training vast. Volgens NUsport werd het apparaat bestuurd door een firma die was ingehuurd door omroep PowNed. Uiteindelijk crashte de octocopter op het dak van het stadion.

Besloten training
Bondscoach Louis van Gaal was niet blij met de vliegende spion boven de middenstip, maar stond machteloos. "Het was een besloten training, maar blijkbaar kan dat tegenwoordig ook niet meer'', bromde Van Gaal enkele uren later op een persconferentie in Noordwijk.

Op naar Turkije?
Van Gaal, al geen vriend van paparazzi, laat zich door het voorval niet uit zijn doen brengen. "Als coach en spelersgroep zullen we er mee om moeten gaan, we moeten hier niet door van slag raken. De KNVB moet maar kijken wat we hier mee aan moeten.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen