Sport10 dec '11 21:22Aangepast op 10 dec '11 22:48

Twente met veel moeite langs NEC

Auteur: Thijs Baas

FC Twente had zaterdag in Enschede veel moeite met NEC. Pas na rust werd het 2-0 door doelpunten van Luuk de De Jong en Nacer Chadli.

AZ heeft met een 4-0-overwinning op De Graafschap het 'winterkampioenschap' in de Eredivisie veiliggesteld. Adam Maher en Simon Poulsen scoorden voor rust, een eigen doelpunt van Vito Wormgoor en een goal van invaller Charlison Benschop maakten het kwartet compleet.

Hattrick
In Rotterdam leidde Bas Dost sc Heerenveen zaterdagavond met vijf doelpunten naar een ruime uitzege tegen Excelsior (0-5). Voor rust maakte de nieuwe topscorer van de Eredivisie een loepzuivere hattrick.

PSV had veel moeite met NAC Breda. Mertens scoorde in de 37ste minuut. Daarna bleef PSV de bovenliggende partij, al bood NAC Breda behoorlijk tegenstand.

Janko maakt het verschil
Marc Janko maakte bij FC Twente geen deel uit van de basisopstelling, maar na rust gaf coach Co Adriaanse gehoor aan de roep van het publiek om de Oostenrijkse clubtopscorer. Hoewel hij zelf niet scoorde, werd Twente met de komst van Janko wel meteen gevaarlijker.

Dat leidde uiteindelijk tot de twee treffers, hoewel het initiatief een deel van de tweede helft bij NEC lag. Chadli maakte met zijn doelpunt op aangeven van De Jong echter een einde aan alle Nijmeegse illusies.

Gerelateerde artikelen