Sport3 mei '11 09:49

Hooligans belagen huis amateurscheids

Auteur: Edme Koorstra

Een groep supporters van de amateurclub Spakenburg heeft vrijdagavond een amateurscheidsrechter in zijn eigen huis in Groningen bedreigd. De politie Groningen bevestigd vandaag een bericht daarover in het AD en het Dagblad van het Noorden bevestigd.

Een onbekend aantal supporters meldde zich vrijdagavond bij het huis van de scheidsrechter omdat zij ontevreden waren met enkele beslissingen van de man tijdens de verhitte wedstrijd IJsselmeervogels-Spakenburg, die de arbiter eerder die maand had gefloten. De belagers manifesteerden zich met veel vertoon in de tuin en zorgden met hun aanwezigheid voor flink wat tumult in de straat. De arbiter voelde zich dusdanig bedreigd dat hij direct de politie belde.
Via Twitter opgestookt
Toen agenten arriveerden, waren de fans weer verdwenen. De politie neemt de zaak zeer hoog op en is een onderzoek begonnen. De supporters hadden elkaar volgens de politie via Twitter opgestookt om de scheidsrechter een lesje te leren.
'Treurige zaak'
De voetbalbond KNVB heeft zelf ook een onderzoek ingesteld naar de zaak. "We willen weten wie hierbij betrokken zijn geweest, want het moge duidelijk zijn dat dit een zeer treurige zaak is. Als er leden van de KNVB bij zitten die we tuchtrechtelijk kunnen vervolgen, zullen we dat zeker doen'', aldus een woordvoerder van de bond. Hij verwacht dat het onderzoek zeker nog twee weken gaat duren.
Beladen duel
Spakenburg verloor de immer beladen derby tegen IJsselmeervogels met 3-2. De scheidsrechter keurde tijdens de wedstrijd een doelpunt van Spakenburg af, tot woede van spelers en fans. De clubleiding sprak dinsdag haar afschuw uit over het belagen van de scheidsrechter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen