Sport22 sep '12 20:50Aangepast op 22 sep '12 22:38

Groningen klopt Zwolle in slotminuten

Auteur: Melvin Captein

In de eredevisie won FC Groningen in extremis bij PEC Zwolle. RKC speelde gelijk tegen VVV, terwijl Vitesse de punten deelde met Heracles Almelo. NEC en WIllem II scoorden beiden niet.

PEC Zwolle - FC Groningen
PEC Zwolle was zaterdagavond dicht bij de eerste zege sinds de rentree in de eredivisie. In de laatste minuten sloeg FC Groningen echter tweemaal razendsnel toe (1-2).

Género Zeefuik tekende in de 84e minuut voor 1-1. Michael de Leeuw beloonde FC Groningen in de 88e minuut wel heel ruim voor een matig optreden (1-2). PEC Zwolle nam na 22 minuten de leiding door een treffer van Youness Mokhtar, na een enorme blunder van doelman Luciano da Silva.

RKC Waalwijk - VVV Venlo
In Waalwijk speelden RKC en VVV Venlo zaterdagavond gelijk: 1-1. Bij rust leidde de Limburgse ploeg. Marcel Seip zette VVV in de 7e minuut op voorsprong. In de 56e minuut maakte Teddy Chevalier gelijk. Met 9 punten uit zes duels bleef RKC middenmoter, VVV met 3 uit zes in de onderste regionen.

Vitesse - Heracles Almelo
Vitesse leverde in het eigen Gelredome twee kostbare punten in tegen Heracles, dat de Arnhemse ploeg knap op 1-1 hield. Ninos Gouriye tekende kort na rust in het pas in de tweede helft aantrekkelijke duel voor het openingsdoelpunt. Wilfried Bony maakte uit een strafschop de gelijkmaker.

NEC - Willem II
Willem II heeft weer een punt gepakt in de eredivisie. De promovendus uit Tilburg speelde in Nijmegen met 0-0 gelijk tegen NEC. De thuisclub moest in de slotfase met tien man verder nadat Kevin Conboy rood had gekregen voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De Nijmegenaren wachten nu al bijna een half jaar op een overwinning in de eigen Goffert.

NEC staat met 8 punten uit zes wedstrijden op de tiende plaats, terwijl Willem II met 3 punten alleen NAC Breda en PEC Zwolle onder zich houdt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen