Sport27 jun '11 16:32Aangepast op 27 jun '11 18:47

Wimbledon: Zusjes Williams uitgeschakeld, Murray en Djokovic door

Auteur: Thijs Baas

In navolging van zus Serena is ook Venus Williams uitgeschakeld op Wimbledon. De vijfvoudig winnares moest in de vierde ronde diep buigen voor de Bulgaarse tennisster Tsvetana Pironkova: 6-2 6-3. Williams werd vorig jaar ook al uitgeschakeld door Pironkova, toen in de kwartfinale.

Novak Djokovic bereikte de kwartfinales zonder noemensewaardige problemen. De als tweede geplaatste Serviër was in de vierde ronde een maatje te groot voor de Franse routinier Michael Llodra: 6-3 6-3 6-3. Djokovic stuit in de kwartfinale op de Australische sensatie Bernard Tomic, 18 jaar oud pas.
De als zevende geplaaste titelverdedigster Serena Williams verloor haar partij in de vierde ronde van de Française Marion Bartoli, met de setstanden 6-3 7-6. De 29-jarige Williams is viervoudig toernooiwinnaar in Londen. Diverse blessures hielden haar bijna een jaar aan de kant. Vlak voor Wimbledon maakte ze haar rentree op de tennisbaan.
Onder toeziend oog van prins William en zijn vrouw Kate heeft de Britse tennisser Andy Murray de kwartfinales op Wimbledon bereikt. De nummer vier van de plaatsingslijst was maandag op het centercourt in drie sets te sterk voor de Fransman Richard Gasquet: 7-6 (3) 6-3 6-2. Murray, die Fred Perry wil opvolgen als eerste Britse winnaar sinds 1936, treft in de kwartfinale Lukasz Kubot uit Polen of de Spanjaard Feliciano Lopez.

Gerelateerde artikelen