Sport9 mrt '11 23:40

Ook Schalke 04 door naar de laatste acht van de Champions League

Auteur: Harmen Simon Teunis

Dankzij een 3-1 overwinning op Valencia plaatst Schalke 04 zich ten koste van de Spanjaarden voor de kwartfinales van het miljoenenbal

Schalke 04 kent dit seizoen twee gezichten. In de competitie moet de ploeg van de zeer waarschijnlijk vertrekkende trainer Felix Magath de ene na de andere tegenvaller incasseren, Europees haalt de club miljoenen extra binnen door steeds verder te komen. De Duitsers wonnen het tweede duel met 3-1, ruim voldoende na de 1-1 in Spanje.
Schalke maakt in de Bundesliga een dramatisch seizoen door. Trainer Magath krijgt zijn ploeg maar niet aan het voetballen. Woensdag, op de dag van de return tegen Valencia, doken de verhalen in de Duitse media op dat hij in de zomer moet vertrekken. Het contract van Magath loopt nog tot de medio 2013. Ondanks de onrust lukt het Magath wel met zijn spelers te presteren in de Duitse beker en de Champions League. Schalke staat in eigen land in de bekerfinale en Europees gezien valt er weinig op de prestatiecurve van Magath en co te aan te merken.
Goede uitgangspositie
De uitgangspositie woensdag was ideaal. In Valencia had Schalke enigszins gelukkig 1-1 gespeeld, met een treffer van de Spaanse vedette Raul. Die moest het woensdag zonder zijn vaste maat Klaas-Jan Huntelaar (nog geblesseerd) doen. De Spanjaard kreeg de 21-jarige Mario Gavranovic aan zijn zijde. Die maakte zijn debuut in de Champions League.
Raul had zijn ploeggenoten echter gewaarschuwd voor het geslepen Valencia, dat zonder Hedwiges Maduro aantrad. Die waarschuwing was terecht, want de Spaanse ploeg brak het duel open. Ricardo Costa tekende in de 17e minuut voor de belangrijke treffer op vreemde bodem: 0-1. Schalke schrok, maar herstelde zich nog voor de rust. Enfant terrible Jefferson Farfan tekende voor de gelijkmaker. Hij schoot een vrije trap direct binnen: 1-1.
Valencia weet betere spel niet te verzilveren
Valencia, dat van de tien bezoekjes aan Duitsland voor Europees voetbal er slechts één won, was beter en had meer balbezit. De ploeg deed er te weinig mee. Zeven minuten na de hervatting veerden de toeschouwers op. Doelman Vicente Guaita kreeg een schot van Farfan niet onder controle, waarna de vervanger van Huntelaar raak schoot via beide palen. Valencia moest daarna komen, deed dat ook. Dat gaf Schalke in de slotfase veel ruimte voorin. Farfan wist er diep in blessuretijd eindelijk van te profiteren met zijn tweede treffer: 3-1. De ellende van de competitie was voor even vergeten.

Gerelateerde artikelen