Sport31 mei '11 20:30

Dopingverdachte Contador mag Touren

Auteur: Edme Koorstra

Alberto Contador kan deelnemen aan de Ronde van Frankrijk. De Spanjaard wordt verdacht van dopinggebruik, maar doordat de hoorzittingen bij het sporttribunaal zijn verplaatst van juni naar augustus, mag hij gewoon meefietsen. Hij won de Tour de France al drie keer.

Vorige week maakte het internationale sporttribunaal CAS al bekend dat die data in juni te vroeg kwamen. "Om de betrokken instanties voldoende tijd te geven zich voor te bereiden en te garanderen dat getuigen en experts beschikbaar zijn voor de hoorzittingen'', gaf de instantie aan.
Positief getest
Contador won vorig jaar voor de derde keer de Ronde van Frankrijk, maar bleek later positief te hebben getest op het verboden middel clenbuterol. De Spaanse wielerbond sprak hem later vrij omdat niet bewezen was dat de renner het middel bewust had genomen. Volgens Contador had hij het middel binnengekregen door het eten van vervuild vlees.
Maximaal twee jaar schorsing
De internationale wielrenunie UCI en het wereldantidopingbureau WADA accepteerden dat besluit van de Spaanse wielerfederatie niet en stapten naar het internationaal sporttribunaal in Lausanne. De Spaanse coureur van Saxo Bank hangt een maximale schorsing van twee jaar boven het hoofd. Contador won afgelopen zondag nog de Ronde van Italië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen