Sport22 okt '12 13:57

Elftal geschorst na ontspoord voetbalduel

Auteur: Pieter van den Akker

Een compleet elftal is geschorst nadat een amateurvoetbalwedstrijd in Rijswijk zaterdag was uitgelopen op een massale vechtpartij.

Image

Daarbij werd een 27-jarige speler zo geschopt en geslagen dat hij onder meer met een gebroken oogkas in het ziekenhuis belandde en moet worden geopereerd. De politie arresteerde vier spelers, zo werd maandag bekendgemaakt.

Slachtoffer geschopt
De vechtpartij had plaats aan de Schaapweg in een wedstrijd tussen het 2e zaterdagteam van Haaglandia en het 3e van PGS-Vogel. Aanleiding zou een overtreding van één speler zijn geweest. Minstens vier spelers van de thuisploeg schopten vermoedelijk het 27-jarige op de grond liggende slachtoffer. De arrestanten zijn 16, 19 en 20 jaar. De politie kreeg verscheidene aangiftes binnen.

Royement
Haaglandia heeft het elftal geschorst in afwachting van de onderzoeken die lopen, zo liet penningmeester Eeg Bollebakker weten. Ze mogen ook niet trainen. Behalve de politie onderzoeken ook de KNVB en de club zelf wat er allemaal is gebeurd. "Als iemand schuldig wordt bevonden, volgt royement van de vereniging’’, zei Bollebakker.

PGS-Vogel heeft voor zijn ploeg uitstel van de wedstrijd voor komend weekeind gevraagd. "Om het team rust te geven en alles een beetje te laten zakken. De emoties zijn nog hoog’’, aldus verenigingsmanager Ton Oppers. De ernstig gewonde speler heeft volgens hem ook op vijf plaatsen zijn jukbeen gebroken en verwondingen aan het strottenhoofd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen