Sport4 jul '11 17:38

Farrar wint derde etappe

Auteur: Marjan van den Berg

De Amerikaan Tyler Farrar heeft maandag de derde etappe van de Tour de France gewonnen. Hij bezorgde zijn ploeg Garmin-Cervélo al de tweede ritzege in de Tour.

Het was een vlakke rit van Olonne-sur-Mer naar Redon over 198 kilometer. Farrar versloeg in de massasprint de Fransman Romain Feillu van Vacansoleil-DCM. Achter Feillu sprintte de Spanjaard José Joaquin Rojas naar de derde plaats. De gele trui blijft in handen van de Noor Thor Hushovd.
Wouter Weylandt
Farrar droeg de winst op aan Wouter Weylandt, de Belgische renner die dit voorjaar overleed na een val in de Ronde van Italië. Beide renners waren goed bevriend, een dag na het overlijden van Weylandt stapte de Amerikaan af.
Ontsnapping
Tijdens de etappe was er een lange ontsnapping van vijf renners onder wie de Nederlander Niki Terpstra. De laatste twee vluchters - de Spanjaard José Ivan Gutierrez en de Fransman Mickaël Delage - werden 9 kilometer voor de streep gegrepen. HTC, de ploeg van Mark Cavendish, leidde het peloton in de laatste kilometers, maar de Brit verkeek zich op de laatste bocht. Achter Feillu sprintte de Spanjaard José Joaquin Rojas naar de derde plaats. Cavendish werd uiteindelijk nog vijfde.
Luister rechts naar de reactie van sportverslaggever Edwin Driessen.
Luister ook naar het interview van sportverslaggever dat Leon de Kort vlak na de etappe had met Niki Terpstra.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen