Sport3 jul '11 20:00

Gilbert blijft azen op gele trui

Auteur: Harmen Simon Teunis

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert won zaterdag de eerste etappe van de Tour de France, maar moest zondag hij het gele tricot alweer afstaan aan Thor Hushovd. Gilbert is echter gebrand op een sportieve revanche. "Dinsdag komt er een rit die me opnieuw op het lijf geschreven is. Ook het geel is nog niet zo ver weg".

De beste renner van het afgelopen voorjaar had zaterdag aan zijn favorietenrol voldaan met een demonstratie van macht en klasse. De aankomst was op zijn lijf geschreven met een niet al te zware klim in de laatste 2 kilometer.

Gilbert was gemotiveerd. Nooit eerder won hij een rit in de Tour en het geel dragen was de toprenner in het Franse wielerspektakel ook niet gegund. "Dit was dé kans op de ritzege en het geel. Een droom voor mij", zei Gilbert na afloop.

Tweede etappe

"Een ploegentijdrit in het geel, het was een heel mooie ervaring", vertelde de Waal een dag later nadat zijn ploeg Omega Pharma - Lotto als tiende was geëindigd. "We moeten niet teleurgesteld zijn, want we hebben alles gegeven."

"Of het geel met een achterstand van bijna een halve minuut nu ver weg is, weet ik nog niet. Misschien te veel om hem terug te pakken op de Mûr de Bretagne, maar de Tour duurt langer dan dinsdag."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen