Sport3 aug '11 20:19Aangepast op 4 aug '11 06:33

Afscheidsfeestje voor Van der Sar [slideshow]

Auteur: Marjan van den Berg

Doelman Edwin van der Sar nam woensdagavond in een volle ArenA afscheid, met maar liefst drie wedstrijden. "Deze avond zal ik nooit vergeten".

De eerste wedstrijd ging tussen Manchester United D1 en Ajax D1. Vervolgens speelde het succesvolle Ajax van 1995 tegen het Nederlands elftal van 1998 onder leiding van Guus Hiddink. De ploeg uit 1995 -met Van der Sar- won met 1-0.
Daarna begon de wedstrijd van de huidige selectie van Ajax tegen het zogenoemde "Dreamteam Van der Sar'', met buitenlandse sterren als Wayne Rooney, Ryan Giggs, Nemanja Vidic en Michael Carrick. John Heitinga, André Ooijer en Giovanni van Bronckhorst speelden ook mee. Van der Sar won met zijn dreamteam met 2-1.
Van der Sar bedankte na afloop de ruim 50.000 toeschouwers: "Deze avond zal ik nooit vergeten."
De inmiddels 40-jarige Van der Sar voetbalde 130 interlands met het Nederlands elftal. Hij verdedigde het doel van Ajax, Juventus, Fulham en Manchester United. Hij won onder meer twee keer de Wereldbeker en de Champions League en werd met zowel Ajax als Manchester United viermaal landskampioen.
Van der Sar gaat komend seizoen voor de NOS wedstrijden in de Champions League analyseren.
Klik rechts voor de bijdrage van Thomas Schuurman over het gedenkwaardige afscheid van Van der Sar in de Amsterdam Arena.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen