Sport15 jul '11 13:43

De dertiende etappe: Pau - Lourdes

Auteur: Thijs Baas

Pau en Lourdes, twee stadjes aan de voet van de Pyreneeën, met daar tussenin wél een heel pittige en beruchte beklimming: de Aubisque. Na 110 kilometer komt het peloton deze reus tegen. Het is de enige echte beklimming van de dag, maar dat is voor de renners met de goede benen des te meer reden om vol gas te gaan.

Het kan dus wel weer eens een slagveld worden, want ook de lange afdaling is geen pretje, zeker als de wegen net zo glad zijn als in de etappe van donderdag. Voor de devoten onder de renners is er dan nog de troost van de aankomst in Lourdes. Maar of het bedevaartsoord ook nu garant staat voor wonderbaarlijke genezingen is de vraag. Een deel van het peloton zal de wonden moeten likken, in de wetenschap dat ook morgen weer enkele zeer pittige beklimmingen op het programma staan.
Herstellen en genezen
Slaagt Contador erin zichzelf te hervinden, nadat hij in de etappe van gisteren toch een knauw kreeg van de concurrentie? En weet Robert Gesink zich nog een keer op te richten, nu hij in het klassement geen rol van betekenis kan spelen? In deze Tour lijkt niks te voorspellen, maar de Aubisque is er klaar voor. Weer of geen weer.

Gerelateerde artikelen