Sport29 mei '11 18:48

Vettel: prins van Monaco

Auteur: Marjan van den Berg

De Duitser Sebastian Vettel heeft zondag de Grote Prijs van Monaco gewonnen. De formule 1-coureur van Red Bull bleef op het stratencircuit zijn concurrenten Fernando Alonso (Ferrari) en Jenson Button voor. Zij eindigden als tweede en derde.

Vettel verstevigt dankzij deze overwinning zijn leidende positie in het wereldkampioenschap. De regerend wereldkampioen won dit seizoen vijf van de zes wedstrijden. Vettel heeft nu 143 punten, terwijl zijn naaste belager Lewis Hamilton, die in Monaco als zesde over de finish kwam, slechts 85 punten heeft.
De Grote Prijs van Monaco werd dit jaar gekenmerkt door diverse incidenten. Al tijdens de kwalificaties ging het mis, toen de Mexicaan Sergio Perez (Sauber) een zware crash maakte en daardoor zondag niet aan de start kon verschijnen.
Ook tijdens de wedstrijd zelf deden zich diverse ongelukken voor. De safety car kwam tweemaal op het circuit en in de slotfase werd de race zelfs twintig minuten onderbroken na een crash van de Rus Vitali Petrov (Renault) en de Spanjaard Jaime Alguersuari (Toro Rosso). De krappe baan lag bezaaid met brokstukken die eerst moesten worden opgeruimd. Daarnaast moest een ambulance Petrov naar het ziekenhuis brengen. De schade lijkt voor hem mee te vallen.
Uiteindelijk haalden zeventien auto's de finish. De volgende Grote Prijs wordt op 12 juni in Canada gereden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen