Sport24 okt '11 18:41

Stichting BAN trekt kort geding tegen Ajax in

Auteur: BNR Webredactie

De Stichting BAN heeft het kort geding tegen Ajax ingetrokken. De organisatie die zich onder meer inzet voor de bestrijding van antisemitisme in stadions blijft wel met de Amsterdamse club in overleg over antisemitische uitingen rond duels van de regerend kampioen.

Een deel van de supporters van Ajax bedient zich van de geuzennaam 'joden'. De leiding van de Amsterdamse club wil graag met die fans in gesprek komen opdat in de toekomst niemand meer door het gebruik van de naam gekwetst zal worden.

Ajax in het hart
Ajax-directeur Jeroen Slop is blij met de beslissing van BAN. "We willen dat iedereen nu echt begrijpt wat iedereen eigenlijk lang weet. Een Ajacied is een Ajacied omdat hij Ajax in zijn of haar hart draagt en de club door dik en dun steunt. Niet meer en niet minder. Ras, geslacht of geloof hebben daar niets mee te maken en dat is ook nooit zo geweest."

Hans Knoop, woordvoerder van de Stichting BAN, is tevreden over de afspraken met Ajax. "We zijn blij bij Ajax begrip te hebben gevonden voor ons standpunt."

 

Gerelateerde artikelen