Sport3 jun '12 15:06Aangepast op 3 jun '12 17:13

Kuyt naar Fenerbahçe

Auteur: Fleur de Bruijn

Tussen alle beslommeringen bij Oranje door heeft Dirk Kuyt tijd gevonden om een opmerkelijke carrièremove te maken: hij verhuist van Engeland naar Turkije.

De Katwijker tekent voor drie jaar bij Fenerbahçe. De 31-jarige aanvaller van Liverpool en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen rondden zondag in Amsterdam met een delegatie van Fenerbahçe de onderhandelingen af.

Nog geen contract
Kuyt is enthousiast over zijn transfer naar de topclub uit Istanboel. "Ik heb me goed laten informeren over Fenerbahçe. Het is een prachtige club om mijn carrière voort te zetten.''

"Na 6 jaar Liverpool ben ik toe aan een nieuwe uitdaging'', lichtte Kuijt toe. "Mijn vertrek staat los van de club en de supporters. Die zal ik altijd in mijn hart dragen. Ook de aanstelling van de nieuwe trainer heeft er niets mee te maken. Maar toen Fenerbahçe op mijn pad kwam en de ambities kenbaar maakte, was ik vanaf het allereerste moment verkocht. Zij geven mij het vertrouwen, dat ik zoek.''

Zekerheid over toekomst
Kuyt had een dag na de oefenzege van Oranje tegen Noord-Ierland (6-0) even geen verplichtingen bij het Nederlands elftal. "Ik offer mijn vrije dag graag op voor deze onderhandelingen'', zei Kuijt. "Ik hoop ook echt dat we er vandaag kunnen uitkomen, want dan kan ik me weer volledig op het Nederlands elftal en het EK richten. Geen afleiding meer, maar zekerheid over mijn toekomst. En er dan vol voor gaan met Oranje. Dat is mijn droomscenario.'' Gelukkig voor Kuyt werd deze hoop waarheid.

Transfersom
Kuyt beleefde onder de vorige trainer Kenny Dalglish een teleurstellend seizoen bij Liverpool en besloot ondanks zijn tot medio 2013 lopende verbintenis te vertrekken. De laatste maanden gaf de aanvaller steeds duidelijker aan dat hij wilde vertrekken. Zijn voorkeur ging daarbij uit naar een buitenlandse topclub. Hoeveel de Turken voor de 88-voudig international betalen is niet bekend.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen