Sport21 apr '11 08:44Aangepast op 21 apr '11 09:22

Copa del Rey zwaar beschadigd

Auteur: Pieter van den Akker

De Copa del Rey is de nachtelijke festiviteiten na de triomf van Real Madrid op Barcelona (1-0) niet ongeschonden doorgekomen. Verdediger Sergio Ramos liet de 15 kilo zware trofee uit zijn handen vallen toen hij de beker vanuit de open spelersbus aan de uitzinnige menigte in Madrid toonde. De Copa kwam onder de wielen van het voertuig terecht.

De chauffeur bracht de bus onmiddellijk tot stilstand. Toegesnelde agenten en ordebewakers haalden de zilveren cup onder de bus vandaan. Beschaamd nam de bestuurder de trofee snel mee naar binnen waarna de triomftocht door Madrid werd hervat. Volgens omstanders hebben stewards na het incident meer dan tien losse onderdelen van de gehavende Copa van de straat geplukt.
60.000 fans op het Cibeles-plein
"Hij viel, hij viel, maar het is goed, het is goed'', stamelde Ramos later tegenover verslaggevers. Volgens Spaanse media hadden ongeveer 60.000 fans zich verzameld op het befaamde Cibeles-plein in het centrum van de stad om hun favorieten rond half vijf in de ochtend toe te juichen. Flinke regenval kon de aanhang niet deren. De supporters kregen de beschadigde Copa del Rey echter niet meer te zien.
 

Gerelateerde artikelen