Sport28 aug '11 16:52

Negen Friezen houden stand in De Kuip

Auteur: Pieter van den Akker

Feyenoord heeft zondag tegen SC Heerenveen twee punten laten liggen. De Friezen eindigden het spectaculaire duel met negen man na rode kaarten van Ramon Zomer en invaller Doke Schmidt. Heerenveen kwam tweemaal op voorsprong.

Heerenveen opende de score in de eerste helft met een benutte penalty door Bas Dost. El Ahmadi veroorzaakte de penalty met een overtreding op Heerenveen-speler Narsingh. Feyenoord kwam voor rust nog op 1-1 door een goal van Leroy Fer die een corner van Clasie binnen wist te koppen.
De Friezen kwamen de tweede helft sterker uit de kleedkamer en zetten Feyenoord flink onder druk. Assaidi wist dit overwicht om te zetten in de 1-2. Cabral zette daarna de gelijkmaker namens Feyenoord op het scorebord.
Hectisch einde
Heerenveen moest de wedstrijd afmaken met negen man nadat eerst Zomer zijn tweede gele kaart kreeg en het veld moest verlaten. In de tachtigste minuut kreeg Schmidt ook de rode kaart te zien na een grove overtreding. In de hectische slotfase wist Feyenoord het numerieke overwicht echter niet om te zetten in een overwinning en bleeft het gelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen