Sport8 mei '11 17:42

FC Twente klopt Ajax met 3-2

Auteur: Karin Backx

Door een doelpunt van Marc Janko in de tweede helft van de verlenging heeft FC Twente zondagavond de KNVB-bekerfinale met 3-2 gewonnen van Ajax, in de Rotterdamse Kuip.

Demy de Zeeuw zette Ajax in de negentiende minuut nog wel op voorsprong. Kyle Ebicilio maakte er zelfs 2-0 van in de veertigste minuut. Vlak voor rust scoorde Wout Brama de 2-1. In het begin van de tweede helft bracht FC Twente de spanning weer volledig terug in de wedstrijd (2-2) door een goal van Theo Janssen. Ajax kreeg vervolgens nog talloze kansen, maarwist niet meer te scoren.
FC Twente speelde de bekerfinale zonder Roberto Rosales, die nog wel plaatsnam op de bank. Een dag eerder werd al bekend dat ook Oguchi Onyewu niet fit genoeg was om te spelen. De kampioen uit Enschede trad verder aan in zijn sterkste samenstelling.
Bussen vernield
Na afloop van de wedstrijd strandden bij De Kuip vierhonderd Ajax-supporters door een tekort aan bussen naar Amsterdam. De busmaatschappij die verantwoordelijk was voor het vervoer van de supporters haalde twaalf bussen leeg die supporters op de heenweg hadden vernield, zo meldde de politie.
Niet op de snelweg
De Verkeersinformatiedienst (VID) adviseerde zondagavond op Twitter de snelwegen A1 en A12 richting het oosten te vermijden wegens mogelijke overlast door supporters van FC Twente. Ook de ANWB meldt dat mogelijk Twente-supporters de snelweg zullen opzoeken om de spelersbus te verwelkomen. "Rijkswaterstaat en de KLPD zullen hun best doen om supporters op viaducten te beletten de snelweg te betreden'', meldde de ANWB, die geen hinder verwacht voor het verkeer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen