Sport29 mei '11 17:27

Excelsior blijft in eredivisie

Auteur: Marjan van den Berg

De Rotterdamse club Excelsior won zondag op eigen veld met 4-2 van Helmond Sport. Die uitslag was na de 5-1 winst uit de eerste wedstrijd ruim voldoende om ook in het volgende seizoen in de eredivisie te kunnen spelen.

Halverwege de eerste helft stond Helmond Sport nog met 2-0 voor, door treffers van Ilja van Leerdam en Marc Höcher. Kort voor de rust scoorde Daan Bovenberg voor Excelsior. Na de pauze zorgden Guyon Fernandez (twee keer) en opnieuw Bovenberg voor de Rotterdamse overwinning.
Excelsior raakt in het volgende seizoen wel een aantal vaste waarden kwijt. De selectie telt slechts vier spelers met doorlopende contracten. Trainer Alex Pastoor neemt aanvoerder Ryan Koolwijk mee naar NEC, spits Guyon Fernandez gaat naar grote broer Feyenoord. Ook voor de huurlingen Geert-Arend Roorda en Edwin de Graaf lijkt evenmin op Woudestein te liggen.
Voorzitter Simon Kelder heeft nog geen opvolger kunnen vinden voor Pastoor. Een open sollicitatie van oud-trainer Ton Lokhoff werd terzijde geschoven. Ernest Faber blijft werken voor FC Eindhoven en het Nederlands elftal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen