Sport23 mrt '11 16:29

Van Marwijk wil wedstrijden beperken

Auteur: Harmen Simon Teunis

Bondscoach Bert van Marwijk van het Nederlands elftal is een voorstander van iedere maatregel die het aantal wedstrijden voor een topvoetballer beperkt.

"Het wordt allemaal te veel", zei Van Marwijk. "Je kan eens een keer pech hebben, maar de meeste blessures ontstaan door overbelasting. Ik vind dat we dat met z'n allen eens moeten beseffen. Ik ben voor iedere oplossing die een speler ontlast."

Dat zei hij woensdag op de persconferentie in de aanloop van de duels tussen Oranje en Hongarije in de EK-kwalificatie. Van Marwijk kan tijdens beide duels geen beroep doen op Maarten Stekelenburg, Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar, Theo Janssen en Hedwiges Maduro. Mark van Bommel ontbreekt vrijdagavond in Boedapest, maar kan vier dagen later mogelijk wel deelnemen aan de return in de ArenA.

Aanvang en einde competities gelijk

Van Marwijk: "Ik heb de wijsheid ook niet in pacht. Maar het zou in mijn ogen al veel schelen als alle nationale competities op hetzelfde tijdstip beginnen en eindigen. Ik heb ook wel eens voorgesteld om het aantal wissels in een wedstrijd van drie naar vier te vergroten. Dat was volgens mij twee jaar geleden tijdens een internationaal congres voor coaches. Veel mensen waren het toen met me eens. Ik kreeg na afloop zelfs schouderklopjes. Maar er is nog steeds niets veranderd."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen