Sport18 nov '11 10:13Aangepast op 18 nov '11 14:52

Commissarissen Ajax moeten uitleg geven

Auteur: BNR Webredactie

Hoe de machtsstrijd bij Ajax ook uitpakt, het technisch beleid dat Johan Cruijff heeft ingezet moet volgens Ajax-coach Frank de Boer wel worden voortgezet.

Toch zegt hij geen partij te willen kiezen tussen de Raad van Commissarissen en Johan Cruijff. Maar: geen partij kiezen maar wel het beleid van Cruijff omarmen klinkt toch als wel een keuze maken.

Ingezette koers
Evenals Bergkamp vindt ook De Boer dat de ingezette koers op De Toekomst moet worden voortgezet. En dat betekent simpelweg dat Van Gaal zich daaraan moet conformeren.

Verder wil De Boer zich op dit moment alleen maar richten op het eerste elftal. Het gedoe bij de club begint hem te veel op Goede Tijden, Slechte Tijden te lijken: "dat gaat volgens mij ook vaak nergens over".

Bezoek
De vier Ajax-commissarissen Steven ten Have, Edgar Davids, Paul Römer en Marjan Olfers gaan zondag op bezoek bij de ledenraad van Ajax.

Ze zijn uitgenodigd om uitleg te komen geven over de aanstelling van algemeen directeur Louis van Gaal en interim-directeuren Danny Blind en Martin Sturkenboom.

De ledenraad, die bestaat uit 24 personen, kan in het uiterste geval adviseren om de hele raad van commissarissen te ontbinden. Die beslissing moet dan wel worden gesteund door de demissionaire bestuurders Uri Coronel, Cor van Eijden en Joop Krant.

Steunbetuigingen
Supporters van Ajax mogen zaterdagavond tijdens de thuiswedstrijd tegen NAC Breda gewoon voor hun mening uitkomen, zo laat de club weten. "Zolang ze zich maar onthouden van discriminerende en kwetsende spreekkoren. Maar dat geldt voor iedere wedstrijd'', aldus een woordvoerder.

Hij reageerde daarmee op berichten in de media dat uitgebreide steunbetuigingen aan Johan Cruijff niet zouden worden getolereerd.

Gerelateerde artikelen