Sport3 mei '11 11:45

Wedstrijd zonder fans dreigt voor FC Twente

Auteur: Pieter van den Akker

FC Twente speelt volgend seizoen misschien de eerste thuiswedstrijd zonder publiek. Bij de wedstrijd tegen Willem II van afgelopen zondag ontplofte een vuurwerkbom die vanuit Vak-P in de gracht werd gegooid. Een woordvoerder van FC Twente bevestigt dat vuurwerk is afgestoken.

Na de thuiswedstrijd tegen NEC in februari, waar ook vuurwerk knalde, legde de KNVB de landskampioen een geldboete en een voorwaardelijke straf op: één wedstrijd spelen zonder publiek. Van een eventuele straf nu is bij FC Twente niets bekend, meldt de club nog kans maakt op zowel het winnen van de nationele beker als het landskampioenschap.
Ajax-Spartak Moskou
Ajax heeft de toeschouwer die in maart een vuurwerkbom liet ontploffen bij de wedstrijd tegen Spartak Moskou in de Europa League, een stadionverbod gegeven. Dat meldden de Amsterdammers dinsdag op de website. Scheidsrechter Manuel Gräfe moest door dat incident het duel in de achtste finales zelfs even stilleggen.
Stadionverbod
De UEFA is een vooronderzoek gestart naar het voorval en Ajax verwacht een straf van de Europese voetbalbond. Een mogelijke boete wordt door de club verhaald op de dader, die waarschijnlijk een stadionverbod van 60 maanden tegemoet kan zien.
Ajax deelde nog een aantal stadionverboden uit voor vergelijkbare vergrijpen bij thuiswedstrijden in de eredivisie. Ook een toeschouwer die na het duel met Excelsior het speelveld betrad, is de komende jaren niet meer welkom in de voetbalstadions.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen