Sport18 nov '11 12:42

Bergkamp aarzelt over samenwerking met Van Gaal

Auteur: Thijs Baas

Dennis Bergkamp betwijfelt of hij onder algemeen directeur Louis Van Gaal een toekomst voor zichzelf ziet weggelegd bij Ajax.

Johan Cruijff (R) met op de achtergrond Dennis Bergkamp (L). ANP
Johan Cruijff (R) met op de achtergrond Dennis Bergkamp (L). ANP

Bedenkingen
De toekomst moet uitwijzen of samenwerking met Van Gaal erin zit. Twintig jaar geleden kon Bergkamp als speler prima met de toenmalige trainer overweg, maar hij heeft zijn bedenkingen bij het beleid van de nieuwe algemeen directeur van Ajax.

Gesprekken
Daarover zullen nog gesprekken worden gevoerd tussen de technische staf en de directie. In juni is een nieuwe opleidingsstructuur op De Toekomst ingezet en als het aan Bergkamp ligt wordt daar niet van afgeweken. 

Ideaal
In een ideale wereld zouden Louis van Gaal en Cruijff samen aan de slag gaan bij Ajax, meent Bergkamp. Je moet eerst weten of je op dezelfde golflengte zit, en als dat niet lukt moet je soms je conclusies trekken, zegt hij over de beide Ajaxiconen.

De komende tijd moet iedereen vooral gewoon zijn werk blijven doen, tot er meer duidelijkheid is over de organisatie van Ajax. En dan is het ook voor Bergkamp kiezen of delen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen