Sport10 apr '11 12:10Aangepast op 10 apr '11 13:09

Vettel oppermachtig in Maleisië

Auteur: Edme Koorstra

Wereldkampioen Sebastian Vettel heeft zijn dominantie in de Formule 1 bevestigd met de tweede overwinning op rij. De Duitse wereldkampioen van Red Bull Racing, twee weken terug winnaar van de Grote Prijs van Australië, zegevierde zondag ook met groots machtsvertoon in de Grote Prijs van Maleisië.

Net als in Melbourne deed Vettel het in Sepang vanaf poleposition. "Geweldig gedaan. In deze hitte hielden we ons hoofd koel'', dankte hij zijn assistenten over de boordradio.
Button eindigt als tweede
De Brit Jenson Button kwam in zijn McLaren als tweede over de finish op ruim 3 seconden achterstand. De Duitser Nick Heidfeld verraste met de derde plaats. De stand-in van de zwaar geblesseerde Pool Robert Kubica bij Lotus Renault verzilverde een bliksemstart, waarbij hij van de zesde naar de tweede plaats oprukte.
Stroop
De Australiër Mark Webber leek bij de start wel door stroop te rijden, zo traag kwam hij op gang. De kompaan van Vettel bij Red Bull viel terug van de derde naar de tiende plaats en kon alleen maar verheugd zijn dat hij er nog de vierde plaats uitsleepte.
Extra pitstop
Met dank aan Fernando Alonso en Lewis Hamilton, die aan het einde van de race in het droge, maar warme Sepang kostbare posities inleverden. De Spanjaard van Ferrari moet noodgedwongen een extra pitstop maken nadat hij Hamilton bij een inhaalpoging raakte en een stuk van zijn voorvleugel verloor. Bij de Brit van McLaren was nadien de snelheid uit de bolide en ook hij moest nog een late extra stop maken.
Rare smakker
Alonso eindigde daardoor als zesde achter zijn Braziliaanse teamgenoot Felipe Massa, Hamilton reed naar de zevende plaats. In de slotfase maakte Vitali Petrov nog een rare smakker met zijn Lotus Renault, waarbij zijn stuur afbrak. De Rus, die in de openingsrace nog op het podium belandde, viel in Sepang uit.
Vettel aan de leiding in klassement
In de WK-stand gaat Vettel onbedreigd aan de leiding met het maximale aantal van 50 punten. Button staat tweede met 26 punten en Hamilton derde met 24.

Gerelateerde artikelen