Sport6 mei '16 16:36

'Spanningen tussen monteursteams Toro Rosso'

Auteur: Thijs Baas

Er waren spanningen tussen de monteurs van Formule1-coureur Max Verstappen en die van zijn voormalige teamgenoot Carlos Sainz junior. Dat zegt vader Jos Verstappen tegen BNR.

Foto: ANP
Foto: ANP

Max Verstappen maakte afgelopen week verrassend de overstap van Toro Rosso naar Red Bull Racing, het team dat de afgelopen acht jaar maar liefst vier keer de wereldkampioen in de Formule 1 voortbracht. Verstappen sr. spreekt van en goed moment voor een overstap en hij sluit een podiumplaats voor zijn zoon niet uit. "We hopen natuurlijk allemaal dit jaar."

De spanningen binnen het team troffen niet zozeer de rijders, zegt Verstappen sr., maar meer onderling in het team. "Maar hadden wij wel mee te maken. Dat is niet anders, ik denk dat dat wel vaker gebeurt, zeker als je twee coureurs hebt die elkaar te snel af willen zijn. Dat gebeurt in elke renstal, alleen het ene team is beter georganiseerd dan het andere team."

 \

Langdurig
Het is allemaal heel snel gegaan met de carrière van zijn zoon, maar daar maakt zijn vader zich geen zorgen om. "Het is niet ideaal om gedurende het seizoen de overstap te maken, maar ik denk wel dat Max het aankan. Red Bull geeft hem de tijd om te wennen aan de auto, aan de mensen en aan het team. Wij hebben een langdurige overeenkomst met Red Bull, dus daar heb ik absoluut vertrouwen in. Je wilt elke race op het podium komen en met Red Bull Racing heeft hij daar meer kans op dan met Toro Rosso. Maar de lat ligt altijd hoog bij ons."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen