Sport12 mei '11 13:56Aangepast op 12 mei '11 14:33

Giro-renners vrezen Monte Crostis

Auteur: Karin Backx

Na het overlijden van Wouter Weylandt en de valpartij van Tom Jetlte Slagter woensdag vanwege het gevaarlijke parcours, lijken de renners in de Giro d'Italia het zat te zijn. Een groepje renners is daarom in gesprek met koers-directeur Angelo Zomegnan.

Renners willen dat er naar de veertiende etappe van de Giro wordt gekeken, waar een gevaarlijke klim en afdaling in zit. De angstaanjagende Monte Crostis is 2000 meter hoog en heeft een slechte weg.
Netten gespannen
De renners hebben ook gehoord dat er netten gespannen gaan worden bij bepaalde kliffen, om renners op te vangen als het mis mocht gaan.
Een groepje Garmin-renners is hier nu over in gesprek met de koersdirecteur en die gaat kijken of het parcours veilig genoeg is.
Etna actief
Ook de Etna, waar de renners nog langs moeten koersen, schijnt actief te zijn. Dit is nog een extra pijnpunt voor de organisatie.
Uit de ronde
Woensdag besloten de wielrenners van het Luxemburgse team Leopard-Trek uit de Ronde van Italië te stappen. Het overlijden van hun ploeggenoot Weylandt valt ze te zwaar.
Nooit meer rugnummer 108
De directie van de Ronde van Italië heeft beslist om het rugnummer 108, het nummer dat Wouter Weylandt droeg tijdens zijn fatale val, nooit meer te gebruiken. Als eerbetoon aan de verongelukte renner van zal geen enkele renner het rugnummer 108 ooit nog mogen dragen.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen