Sport10 mei '11 20:00

Wielerwereld in ban van Weylandt

Auteur: Thijs Baas

Binnen en buiten het peloton waren de gedachten in de wielerwereld dinsdag bij Wouter Weylandt, de Belg die een dag eerder bij een val in de Ronde van Italië overleed. De geneutraliseerde vierde etappe werd een eerbetoon dat herinneringen opriep aan de manier waarop het tourpeloton in 1995 de dood van Fabio Casartelli verwerkte.

Hennie Kuiper was destijds ploegleider van de Italiaanse coureur die net als Weylandt een val in een afdaling niet overleefde. De oud-renner leefde mee vanuit de Verenigde Staten, waar hij namens Rabobank aanwezig is bij de Ronde van Californië, met name met de ploeggenoten van Weylandt. Volgens Kuiper heeft de Leopard Trek-ploeg er goed aan gedaan om dinsdag op de fiets te stappen.
Een grote familie
"Ik zou dat zeker geadviseerd hebben. Je kunt met elkaar het leed delen. Dat is ontzettend belangrijk. Je bent als ploeg toch een grote familie, met bijvoorbeeld ook de verzorgers en mecaniciens. Je hebt een enorme band met elkaar en kunt elkaar toch een stuk energie geven om dit te verwerken'', liet Kuiper vanuit de VS weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen