Sport3 apr '11 16:54

Ajax laat op stoom tegen Heracles

Auteur: Thijs Baas

Ajax heeft na een turbulente week de laatste strohalm vastgegrepen door in de Amsterdam Arena een uiteindelijk vrij eenvoudige 3-0 zege te boeken op Heracles Almelo.

Pas in het laatste half uur slaagden de Amsterdammers erin de Almeloërs op de knieën te krijgen. Oleguer, Siem de Jong en invaller Aras Özbiliz waren de Amsterdamse doelpuntenmakers. Door de overwinning blijft Ajax in de race voor het landskampioenschap. De achterstand op PSV bedraagt drie punten en op koploper FC Twente moeten nog vijf punten worden ingelopen. In de laatste competitieronde treffen beide ploegen elkaar echter in Amsterdam.
Zwaarbevochten
Dankzij doelpunten van Dusan Tadic, Andreas Granqvist en Thomas Enevoldsen wist FC Groningen met pijn en moeite te winnen van het laaggeplaatste VVV-Venlo. De ogenschijnlijk veilige 3-1 voorsprong bleek uiteindelijk nauwelijks bestand tegen de Venlose geestdrift in de tweede helft. Tot opluchting van het publiek in de Euroborgh bleef de schade uiteindelijk beperkt tot 3-2. Dario Vujicevic en Robert Cullen scoorden namens VVV.
Weer zege ADO
Eerder op de middag versloeg ADO Den Haag in Utrecht de plaatselijke FC met 2-3, door doelpunten van Vicento, Radosavljevic en Boelikin. FC Utrecht was via Duplan nog wel op 1-0 gekomen, terwijl Strootman de nederlaag in de 77ste minuut nog een iets dragelijker aanzien wist te geven.
Gelderse derby
In Arnhem wist Vitesse aartsrivaal NEC van zich af te schudden. Pedersen scoorde in de tachtigste minuut de beslissende 2-1, nadat eerder Bony de thuisploeg al op 1-0 had gezet en Goossens in de 66ste minuut voor de gelijkmaker had getekend.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen