Sport7 mrt '11 16:14Aangepast op 7 mrt '11 18:31

Van Gaal verlaat Bayern in zomer

Auteur: Thijs Baas

Louis van Gaal houdt het na dit seizoen voor gezien bij Bayern München. Hoewel zijn contract nog doorloopt tot medio 2012 meldt het doorgaans goed ingevoerde Duitse boulevardblad Bild Van Gaals vertrek maandag op de eigen website.

Van Gaal (59) en de clubleiding zouden maandag overeenstemming bereikt over een voortijdig afscheid. Een officiële bevestiging van het naderende vertrek van de oud-bondscoach van Oranje uit München laat nog op zich wachten. Ook zijn bevriende zaakwaarnemer Rob Cohen kon vanuit Nederland geen uitsluitsel bieden. 'Wat ik nu weet, weet ik uit de media''. liet hij maandag weten.'

Doorlopende contracten

Van Gaal een zijn Nederlandse stafleden zouden beschikken over nieuwe en getekende contracten tot eind volgend seizoen. 'Het lijkt mij onmogelijk om van deze getekende contracten alsnog af te zien. Maar Louis is Louis. Voor hetzelfde geld geeft hij na dit seizoen iedereen een hand en vertrekt hij zonder verdere financiële compensatie. Dat zou ik hem niet adviseren. Maar nogmaals, ik ben Louis niet.`, aldus Cohen.

Onhoudbaar

De positie van Van Gaal werd praktisch onhoudbaar na drie opeenvolgende nederlagen. De landskampioen staat vijfde in de Bundesliga en is als titelhouder al uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. Afgelopen najaar verlengde hij  zijn contract bij Bayern nog met een jaar, tot de zomer van 2012.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen