Sport13 mrt '11 18:21

Ajax ontsnapt tegen Willem II

Auteur: Harmen Simon Teunis

Ajax had in Tilburg een zware dobber aan Willem II maar wist uiteindelijk toch met 1-3 te winnen van de hekkensluiter

Ajax worstelde zondag met Willem II totdat scheidsrechter Ed Janssen invaller Denis Halilovic in de 73e minuut de zwaarst mogelijke straf voor een overtreding op Jan Vertonghen gaf (rood). De Belgische verdediger en Christian Eriksen beloonden de Amsterdammers vervolgens wel heel ruim voor een wanprestatie die ze in Tilburg geleverd hadden: 1-3.
Spelers gewaarschuwd
Ajax-trainer Frank de Boer had zijn spelers nog zo gewaarschuwd. ,,Jullie zullen net zo veel moeten brengen als afgelopen week tegen AZ en Spartak Moskou'', vertelde hij in zijn wedstrijdbespreking. ,,Lukt dat niet, dan komen jullie ook tegen Willem II in de problemen.''
De opvolger van Martin Jol had zijn gelijk liever niet gehaald maar zag in de eerste helft dat de thuisclub de bovenliggende partij was. Willem II won veel duels en kreeg ook de meeste kansen. Vervelend voor Jeroen Verhoeven was dat hij aan de openingstreffer van de hekkensluiter van de eredivisie inleidde. De vervanger van de aan zijn duim geblesseerde Maarten Stekelenburg verzuimde in de negentiende minuut een bal klemvast te pakken en kon vervolgens niet meer voorkomen dat Rangelo Janga profiteerde: 1-0.
Kansen voor de Zeeuw
Demy de Zeeuw kreeg voor rust tot twee keer een ideale mogelijkheid om zijn ploeg riant te belonen voor een zwak optreden. Hij miste miste echter beide keren oog in oog met doelman Vladan Kujovic, die debuteerde bij Willem II. Trainer De Boer had geen medelijden met zijn international en liet hem in de rust evenals de onzichtbare Lorenzo Ebecilio achter in de kleedkamer.
Met de invallers Dario Cvitanich en Aras Özbiliz in de gelederen nam Ajax weer even het uiterlijk aan van de ploeg die tegen AZ en Spartak Moskou vermaakte. Siem de Jong maakte in de 47e minuut na een fraai actie van Özbiliz gelijk. Miralem Sulejmani raakte even later de lat.
De opleving was Ajax bleek van korte duur. Willem II mocht zich al snel weer gelijkwaardig noemen maar had pech dat scheidsrechter Ed Janssen een overtreding van invaller Denis Halilovic op Jan Vertonghen wel heel zwaar met een rode kaart bestrafte. Vertonghen en Eriksen, met een prachtig doelpunt, bezorgden Ajax alsnog de geflatteerde winst.

Gerelateerde artikelen