Sport11 mei '16 16:04Aangepast op 13 mei '16 14:56

Aftellen tot Rio | Nu nog de sponsors overstag

Auteur: Thijs Baas

Nog 91 dagen tot Rio en tot die tijd blikken we elke vrijdag vooruit op de Olympische Spelen. Vandaag met zeiler Anneloes van Veen. Zij heeft zich met haar partner Afrodite Zegers geplaatst voor de Olympische Spelen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Maar de jacht op medailles gebeurt niet alleen op het water, het is ook hardcore ondernemen. De plaatsing voor Rio mag dan al een tijdje binnen zijn, ook de zoektocht naar sponsors is een noodzakelijke hindernis op de weg naar de Spelen. Want een media-genieke sport is het helaas niet, erkent Van Veen. "Zeilen is best lastig te volgen, ver op de oceaan."

Alleen al de boot in Rio krijgen kost een flinke duit. "We zaten toch al snel tegen een ton aan. Er gaat veel geld naar materiaal, transport en onze eigen reizen. Onze olympische set zeilen hebben we nog niet weten te financieren. We zijn nog steeds op zoek naar mensen die ons kunnen helpen om met het juiste materiaal aan de start te staan."

Sponsoring
Gelukkig hebben Van Veen en Zegers in Willem Oosterbosch al wel een mecenas gevonden, die ook geholpen heeft met de sponsoringkant van de campagne. "Hij helpt ons in contact te komen met ondernemers. We zijn al een tijdje op zoek naar goede sponsors en je moet toch eerst in contact komen met mensen, voordat je wat kunt bereiken."

Ook lukt het de laatste jaren steeds beter om de sport aantrekkelijk in beeld te brengen, met camera's aan boord en andere technische snufjes. "Als het hard waait, ziet dat er superspectaculair uit. Zeilen doet het op dit moment heel goed, dus het komt meer en meer in de belangstelling. Ook de internationale zeilbond probeert wel zijn best te doen om het steeds meer zichtbaar te maken."

Gerelateerde artikelen