Sport12 mei '16 15:39Aangepast op 12 mei '16 18:59

De Boer miste motivatie om verder te gaan bij Ajax

Auteur: Thomas Schuurman

Frank de Boer mist de motivatie om verder te gaan bij Ajax. Dat is de reden dat hij al weken geleden bij de club bekend heeft gemaakt na 5,5 jaar te stoppen als coach van de Amsterdammers.

Foto ANP
Foto ANP

Dat zegt hij tegen BNR. "Je moet je elke dag voor 100 procent willen inzetten. Het kostte mij steeds meer kracht en het ging steeds meer op de automatische piloot."

Wat De Boer nu gaat doen weet hij zelf ook nog niet en eigenlijk vindt hij dat wel fijn. "Sinds mijn 14e ben ik dag in dag uit bezig geweest met voetbal. Ook na mijn carrière als speler ben ik meteen weer aan de slag gegaan. Misschien is het wel eens goed om te ervaren wat het is om stil te zitten."

Vlak nadat De Boer eind maart zijn achillespees afscheurde bij een training, kwam Ajax directeur Edwin van der Sar bij De Boer op ziekenbezoek in Monnickendam. Toen kreeg Van der Sar al te horen dat De Boer twijfelde of hij nog wel door wilde gaan. Het besluit om te stoppen is dan ook niet als een verrassing gekomen bij de clubleiding.

Van der Sar wilde vandaag verder niet ingaan op wie nu de nieuwe trainer wordt. De naam van Peter Bosz, coach van Maccabi Tel Aviv, zingt het meest nadrukkelijk rond. De nieuwe trainer moet vooral de Ajax-filosofie uitdragen, daarbij hoeft hij niet per se een Ajaxverleden te hebben.

Gerelateerde artikelen