Sport18 mei '16 18:42Aangepast op 18 mei '16 19:06

Ongeloof bij FC Twente over degradatie

Auteur: Marjan van den Berg

FC Twente dacht aan alle voorwaarden van de licentiecommissie van de KNVB te hebben voldaan. De club noemt de degradatie waartoe de commissie besloten heeft een 'mokerslag'.

Onno Jacobs. Foto: ANP
Onno Jacobs. Foto: ANP

"Heel eerlijk gezegd, wij zijn bij FC Twente verbijsterd, teleurgesteld en vol ongeloof", zegt interim-directeur Onno Jacobs.

De licentiecommissie van de KNVB heeft bepaald dat FC Twente degradeert naar de Jupiler League, als straf voor het financiële wanbeleid in de afgelopen jaren, zo valt te lezen op de site van de KNVB. Wat de commissie feitelijk doet, is de licentie intrekken en meteen weer een nieuwe verlenen. Hierdoor stroomt FC Twente meteen weer in, maar wel in de Jupiler League.

"Dat voelt, zoals u allen zult begrijpen, als een mokerslag", zegt Jacobs. "Ik wil nogmaals benadrukken dat alle betrokkenen bij het nieuwe FC Twente er oprecht van overtuigd waren, en nog steeds zijn, dat wij aan alle voorwaarden hebben voldaan die destijds waren gesteld door de licentiecommissie, en dat wij het komend seizoen in de eredivisie zouden uitkomen."

De gevolgen voor FC Twente zijn volgens de interim-directeur op dit moment nog niet te overzien. De club bestudeert de uitleg van de commissie en denkt na over vervolgstappen. Jacobs: "Daarin houden we op dit moment alle opties nog open."

'Tweede kans'
De licentiecommissie nam haar beslissing omdat zij een boete een te lichte straf vond en het intrekken van de licentie een te zware straf. De maatregel waartoe nu is besloten, biedt de club volgens de commissie een "tweede kans".

"Het werkt op mijn lachspieren", reageert Ufuk Ermis, voorzitter van supportersvereniging Vriendenkring FC Twente. Ook hij is van mening dat de straf onterecht is omdat de club aan alle eisen van de licentiecommissie heeft voldaan. "Nu lijkt het wel of we dankbaar moeten zijn, terwijl het voelt alsof de spelregels tijdens het spel worden veranderd door de KNVB."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen