Sport20 mei '16 11:33

Kamp blijft zijn cluppie trouw, zelfs 'nog ietsje meer'

Auteur: Marjan van den Berg

Juist nu FC Twente in zwaar weer verkeert, moet je extra achter de club gaan staan. Zegt Henk Kamp, niet alleen minister van Economische Zaken, maar ook FC Twentefan.

ANP
ANP

De licentiecommissie van de KNVB wil FC Twente laten degraderen naar de Jupiler Leage vanwege financieel wanbeleid in de afgelopen jaren. Volgens Kamp heeft FC Twente het onheil over zichzelf afgeroepen. "Ik dacht er in de eerste plaats aan dat er heel veel mis is gegaan in Enschede en dat wij in Enschede, in Twente, het onheil een beetje over onszelf hebben afgeroepen. Maar wat er nu uit is gekomen, is toch een hele schok, voor de supporters en ook voor mij."

De club gaat tegen de beslissing van de licentiecommissie in beroep. Maar zelfs al gaat de degradatie toch door, dan nog blijft Kamp hoopvol. "Ze zijn een keer eerder teruggegaan via een gewone degradatie naar de eerste divisie. Ze kwamen heel snel weer terug en slaagden er later toch in om kampioen te worden. Laten we hopen dat de toekomst zoiets ook nog weer brengt."

Kamp zal zelf niet vaak in staat zijn om zijn club vanaf de tribune naar het volgende kampioenschap te juichen. "Ik werk altijd op zondag, dus ik kan niet vaak op die tribune zitten, maar ik blijf wel sowieso supporter, ik denk nog ietsje meer. Juist als de club het moeilijk heeft, moet je wat extra's doen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen