Sport14 dec '15 14:07

Onverzettelijkheid Atlético wordt grootste tegenstander PSV

Auteur: Thijs Baas

PSV maakt altijd kans om de kwartfinale te bereiken. Atlético Madrid is een mooie naam en een schitterende tegenstander,maar het is lang niet meer het team van een paar jaar geleden, dat PSV twee keer wist te verslaan, zegt voetbalcommentator David Endt. "Het staat iedereen vrij om hevig en mooi te dromen en die dromen hoeven geen bedrog te zijn."

Het kan spóken in het Vincente Calderon in Madrid (ANP)
Het kan spóken in het Vincente Calderon in Madrid (ANP)

In de achste finales van de Champions League treedt PSV aan tegen de mede-koploper in Spanje. PSV kan dus z'n borst natmaken, maar heel bang hoeft de ploeg niet te zijn voor de mede-koploper in de Primera Division, zegt Endt. "Het is wel een ploeg waar onveranderd de begrippen vurigheid, gretigheid en strijdlust een grote rol spelen en dat karakter, die mentaliteit van Atlético Madrid is misschien wel de grootste tegenstander van PSV. 

 

Spoken
PSV speelt de eerste wedstrijd thuis, afhankelijk van de afwegingen van de UEFA op 16 of 17 februari. Twee weken later wacht de uitwedstrijd in Madrid, in het Vicente Calderón. En daar kan het spoken, weet Endt uit ervaring. "Dat is op zich ook wel heel erg mooi om de ploeg van PSV nog rijper te laten worden dan die al is. Madrid heeft het dubbele budget van PSV, maar dat telt eigenlijk niet zo erg meer: het gaat toch om de elf mannen die in het veld staan."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen